• Sumčák největší
Youtube kanál nachytano.cz Nachytano.cz na Facebooku TSS kanál nachytano.cz

Ryby vařené

  • cadox fishing

19. 11. 2011 | Třeboňský kapr na Štědrovečerní stůl

Suroviny: -1 asi kilový kapr -1 celer -1 mrkev -1 petržel -1 velká cibule -10 zrnek pepře -10 zrnek nového koření -3 hřebíčky -3 bobkové listy -10 velkých sušených švestek -1 l piva -1 l vod -1/4 l octa -cukr -povidla -perník na strouhání -hrst rozinek -hrst mandlí -1 lžička citronové kůry -trocha zázvoru a tymiánu -několik vlašských ořechů, Postup: Celer, mrkev, petržel a cibuli nakrájíme na kolečka. Přidáme pepř, nové koření,...

19. 11. 2011 | Halaszle

Suroviny: -1 kg různých ryb (kapr, cejn, lín, marena)- -2 střední cibule- -2 lžíce sádla nebo oleje- -1 lžíce mleté sladké papriky- -sůl, (nové koření, pepř)- Postup: 1. Ryby (nejméně dva druhy) očistěte, dobře vymyjte a osušte papírovými ubrousky. Ryby zbavte hlav, ploutví, ocásků a páteře (odložte). Maso upravte na menší porce, osolte, vložte do kastrolu a dejte do chladu. 2. Na tuku krátce zamíchejte mletou papriku, zalejte vodou, přidejte na kolečka...

19. 11. 2011 | Rybí Perkelt

Suroviny: -200 g rybího filé- -10 g oleje- -100 g cibule- -150 g zelené papriky- -150 g rajčat- -1 lžička sladké papriky- -sůl- Postup: Rybí filé nakrájíme na kostičky. Na teflonové pánvi rozehřejeme olej a osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mletou sladkou papriku, na nudličky nakrájené zelené papriky a rajčata, mírně podlijeme vodou a krátce podusíme. Pak přidáme rybí filé, osolíme a dusíme asi 5 minut.

19. 11. 2011 | Rybí guláš

Suroviny: -1 kg ryby- -5 dkg slaniny- -kousek sádla- -2 cibule- -2 lžičky mleté červené papriky- -sůl- -tlučený kmín- -mletý pepř- -drůbeží vývar- -hladká mouka- -nakrájená petrželová nať- Postup: Na tento guláš je třeba použít většího rybu, která jde za syrova lépe vykostit. Vykostěné maso nakrájíme na větší kostky. Slaninu nakrájíme nadrobno, rozškvaříme na sádle, přidáme cibuli, nadrobno nakrájenou. Zpěníme a přidáme nakrájenou...

19. 11. 2011 | Ryba vařená s omáčkou a přílohou

Suroviny: -200g ryby (sumec, pstruh, štika, jeseter)- -15g mrkve- -15g cibule- -10g celeru- Příloha: -150g vařených brambor s petrželí nebo 50g a holandské omáčky.- Očištěnou a umytou rybu nakrájíme na kousky. Marinujeme v soli a citrónové šťávě. Uložíme do chladničky na jednu hodinu. Do studené vody vložíme mrkev, celer nakrájený nadrobno a cibuli nakrájenou nahrubo. Při varu vodu osolíme a vaříme do změknutí zeleniny. Přecedíme a zahříváme do varu,...

19. 11. 2011 | Vařený candát s pikantní omáčkou

Suroviny: -4 porce candáta- -1 dcl bílého vína- -4 dcl vody- -100 gr. majolky- -1 jablko- -sůl- -jogurt- -citrónová šťáva- -cukr- -worcester- Postup: Očištěného candáta uvaříme v osolené a vínem ochucené vodě a opatrně vyjmeme. Omáčka – do majonézy najemno nastrouháme jablko, přidáme 2 lžíce jogurtu, a to vše rozšleháme a ochutíme solí, citr. šťávou, cukrem a worcesterem. Omáčkou poléváme porce ryby.

19. 11. 2011 | Kapr ve studené houbové omáčce

Suroviny: -4 porce kapra- -100g nakládaných hub- -2 rajčata- -kelímek šlehačky- -na vývar 3 lžíce octa- -400ml vody- -1/2 lžičky nového koření- -1/2 lžičky celého pepře- -1 bobkový list- -lžička soli- -citrón- Postup: Porce ryby uvaříme v osolené a okyselené vodě s kořením. Po 10-15 minutách varu rybu vyjmeme a necháme vychladnout. Studené porce přelijeme omáčkou, kterou jsme připravili vyšleháním šlehačky se špetkou soli, smícháním s nadrobno...

19. 11. 2011 | Naložený kapr

Suroviny: -kapr- -vodu- -ocet- -bobkový list- -pepř- -sůl- -cibule- -nové koření- -cukr- Postup: Naporcované kapry ovaříme v osolené vodě. Naskládáme je do nádoby. V jiném hrnci uvaříme vodu s octem, bobkovým listem, pepřem, solí, cibulí nakrájenou na kolečka, novyým kořením a cukrem. Toto vše nalijeme na rybu do nádoby a necháme v chladu alespoň 5 dní uležet. Přílohy: pečivo

19. 11. 2011 | Štika v cibulovém másle

Suroviny: -2 a 1/2kg štiky- -1 l vody, 2 cibule- -1 velká mrkev- -špetka tymiánu- -1 bobokový list- -100ml vína- -1 lžíce octa- -sůl- -cibulové máslo: 100ml bílého vína, 1 velká cibule, 1/8 másla- Postup: Štiku očistíme, vykucháme, vyjmeme žábry, ale hlavu neoddělujeme. Vložíme ji do nádoby na vaření ryb, zalijeme vodou s vínem, octem, pokrájenou zeleninou a kořením a vaříme asi 25 minut. Mezitím nakrájíme velmi jemně cibuli, podlijeme ji vínem a na...

19. 11. 2011 | Vařená ryba - treska

Dietně a přesto skvěle připravená ryba - pouhým vařením. Suroviny: -cibule 1/2 ks- -citronová kůra 2 lžíce- -treska 1 ks- -celý bílý pepř 4 - 5 kuliček- -voda 6 dl- -bobkový list 1 ks- -sůl 1 lžička- -kopr 1 snítka- Postup: Vodu nalijeme do hrnce a přidáme koření, cibuli, kopr i citronovou šťávu. Vše přivedeme k varu a několik minut povaříme. Ryba by měla být kolem 1kilogramu. Pokud je třeba, rybu vykucháme a zbavíme šupin. Jestliže to není...
 


 
 
 
 

Osobní účet

 Zůstat přihlášen(a) Zapomenuté heslo?
Nemáte ještě svůj účet? Zaregistrujte se