• Sumčák největší
Youtube kanál nachytano.cz Nachytano.cz na Facebooku TSS kanál nachytano.cz

Ryby smažené

19. 11. 2011 | Candát na labský způsob

Suroviny: -400g vykostěný a stažený candát-- -100g kečupu- -20g hladké mouky- -20g másla- -30g oleje- -0,5dl bílého vína- -4 plátky toastového chleba nebo veky- -sůl- -stroužek česneku- Postup: Candáta nakrájíme na porce, osolíme a na oleji opečeme. Do vypečeného omastku přidáme česnek, máslo, víno a necháme přejít varem. Toastový chléb opečeme nasucho. Na opečený chléb položíme plátek candáta, přelijeme šťávou a přidáme trochu...

19. 11. 2011 | Okoun s vanilkovou omáčkou

Suroviny: -400 g filé z okouna (porcujeme i s kůží, aby se ryba při pečení nerozpadla)- -1 menší cibulka- -2 menší rajčata- -2 větvičky kerblíku- -šťáva z poloviny citrónu- -1 1/2 vanilkového lusku- -50 ml Vermouthu (např. Martini Bianco)- -2 lžíce vinného octa- -50 g másla (z toho 25 g zmrzlého)- -koření na ryby- -sůl- -čerstvě mletý pepř- Postup: Šalotku oloupeme. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na kousky. Kerblík umyjeme,...

19. 11. 2011 | Úhoř na másle a kmíně

Suroviny: -úhoř- -máslo na smažení- -sůl- -kmín- -zelená petrželka- Postup: Staženého úhoře nakrájejte na kousky o velikosti 3-5cm. Každý posolte a posypejte kmínem. Na pánvičce rozehřejte máslo, ale pozor, aby se nepřepalovalo. Pak kousky úhoře vkládejte na pánvičku a pomalu smažte do zlatova. Nakonec posypejte zelenou petrželkou. Doporučená příloha: nejlepší je chléb

19. 11. 2011 | Mexické rybí prsty

Suroviny: -1 balení mražených rybích prstů- -1 velká cibule, nakrájená nadrobno- -1 velká červená paprika, nakrájená nadrobno- -1 velká žlutá či oranžová paprika, nakrájená nadrobno- -2 stroužky propasírovaného česneku- -olej- -strouhaný sýr- -mexické koření a mexická omáčka (k dostání například v Tescu)- -1 balení mexických placek Tortillas- -salátové lístky na ozdobu- Postup: Příprava je velmi jednoduchá. Zatímco na pánvi nebo ve fritéze...

19. 11. 2011 | Křupavé pikantní rybí kousky

Suroviny: -800 g rybích filetů- -1 citron, 2 vejce- -2 lžíce ústřicové omáčky- -1 rovná lžička koření na ryby- -chilli koření- -sůl- -pepř- -1 vrchovatá lžíce hladké mouky- -olej na smažení- Postup: Rybí filety osolíme, vetřeme do nich šťávu z citronu a odložíme bokem. Vejce rozšleháme, přidáme ostatní suroviny a rozmícháme na řídké těstíčko. Filety nakrájíme na kousky 2x2 cm, dáme do těstíčka, promícháme a necháme hodinu odležet. Na...

19. 11. 2011 | Kapr v bramborákovém těstíčku

Suroviny: -kapr- -mletý kmín- -sůl- -citrón- -klasické bramborákové těstíčko- Postup: Kapra naporcujeme – vytvoříme plátky cca 4x4cm max. 1cm silné, nasolíme, posypeme trochu mletým kmínem, pokapeme citrónem a necháme cca 2 hodiny odležet. Připravíme bramborákové těstíčko - jemně nastrouhané brambory scedíme a přidáme trochu horkého mléka, utřený česnek, majoránku, sůl, trochu mletého kmínu a pepře, vajíčko, hladkou mouku, přidáme trochu jemně...

19. 11. 2011 | Kapří řízky podle Huspína

Suroviny: -4 kapří řízky- -olej- -citrón- -sůl- -pepř- -bobkový list- -červené víno- -sýr Niva- Postup: Kapří řízky osolíme, opepříme a pokapeme citrónem. Necháme odležet, poté je osmažíme na oleji, přidáme bobkový list a zalijeme červeným vínem. Necháme chvilku povařit a pak porce kapra vyjmeme. Zbylou šťávu z vína zahustíme strouhanou nivou a přelijeme kapří řízky. Přílohy: chléb

19. 11. 2011 | Smažený kapr po pražsku

Suroviny: -1 rozporcovaný kapr- -2 citróny- -sůl- 2 vejce- -1 lžíce mléka- -hladká mouka- -strouhanka- -olej- -petrželka- Postup: Připravené porce kapra pokapeme citrónem, osolíme a necháme chvíli odležet. Poté je poprášíme hladkou moukou, namočíme je do vajec rozšlehaných s mlékem a obalíme ve strouhance. Na pánvi rozehřejeme tuk a porce pomalu smažíme po obou stranách dozlatova. Podáváme s plátkem citrónu a petrželkou. Přílohy: vařené...

19. 11. 2011 | Schovaný kapří řízek

Suroviny: -4 porce kapra- -sůl- -pepř- -8 plátků šunky- -8 plátků tvrdého sýra- -hladká mouka na obalení- -strouhanka na obalení- -2 vejce- -olej na smažení- -citrónová šťáva- Postup: Každou porci kapra ještě rozřízneme podélně na 2 části. Nyní kapra osolíme, opepříme a pokapeme citrónovou šťávou. Porci zabalíme do plátku tvrdého sýra a pak ještě do plátky šunky. Sepneme párátkem. Obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance....

19. 11. 2011 | Kapří kuličky

Suroviny: -půlka kapra- -1 citron- -trochu smetany (asi 1 dl)- -sůl- -hladká mouka- -1 vejce- -strouhanka- -tuk na smažení- Postup: Kapra zbavíme kůže a větších kostí. Maso nakrájíme na kousky, osolíme, pokropíme citronovou šťávou (z necelé půlky citronu) a ručním mixérem rozdrtíme. Přilijeme trochu smetany a znovu mixujeme na hladkou kaši. Z této hmoty tvoříme rukama namočenýma ve studené vodě kuličky,, které obalujeme v klasickém trojobalu (mouka,...
 


  • volný 2
  • mošnov křesla
 
 
 
 

Osobní účet

 Zůstat přihlášen(a) Zapomenuté heslo?
Nemáte ještě svůj účet? Zaregistrujte se