• Sumčák největší
Youtube kanál nachytano.cz Nachytano.cz na Facebooku TSS kanál nachytano.cz
Seznam témat »

Ryby pečené

19. 11. 2011 | Candát v olivové krustě.

 Suroviny:     * 800 g candáta     * sůl     * olej     * 100 g strouhanky     * 1 malá sklenice černých oliv     * hrst čerstvé bazalky     * 70 g parmazánu     * olivový olej     Postup: Troubu rozehřejeme na 230 °C. Plech vyložíme pečicím papírem.  Z omytého a vykoštěného candáta si připravíme jednotlivé porce, které...

19. 11. 2011 | Blatenský candát

Suroviny: -600 g candáta -100 g másla -100 ml sladké smetany -200 ml mléka -30 g strouhaného sýra -20 g strouhanky -50 g hladké mouky -300 g listového špenátu -400 g brambor -4 vejce -2 žloutky -sůl -muškátový oříšek -bílý pepř Postup: Brambory uvaříme, prolisujeme a necháme zchladnout. Do zchladlých brambor přidáme 2 vejce, máslo, sůl, muškátový oříšek a bílý pepř. Rybí porce osolíme a zprudka opečeme na másle. Špenát spaříme v osolené...

19. 11. 2011 | Candát na ruský způsob

Suroviny: -750 g očištěného candáta -110 g tuku -50 g cibule -bobkový list -celý pepř -2,5 cl bílého vína -1 žloutek -lžíce rajčatového protlaku -lžíce hladké mouky -polovina citrónu -lžíce kaviáru -5 cl smetany -sůl Postup: Na tuku osmahneme do růžova drobně krájenou cibulku, bobkový list, pepř, přidáme osolené porce candáta a zvolna opečeme po všech stranách, zalijeme bílým vínem a při občasném přelévání tímto základem dodusíme....

19. 11. 2011 | Pečený candát s máslovou zeleninou

Suroviny: 1 candát libovolné koření na ryby olivový olej 1 sáček mražené zeleniny dle vlastní chuti oříšek másla sůl Postup: Candáta nakrájíme na silnější podkovy, každou z nich posypeme kořením na ryby, které máme rádi a každou podkovu ještě zastříkneme troškou olivového oleje. Necháme asi hodinku odpočinout. Troubu rozpálíme na 180 stupňů a candáta pečeme asi 30-40 minut. V kastrolu rozpálíme máslo a vsypeme mraženou zeleninu. ( já jsem...

19. 11. 2011 | Candát pečený-plněný jablky a ořechy

Suroviny: 1 candát pepř strouhaný muškátový oříšek sůl 400 g jablek 100 g vyloupaných vlašských ořechů 50 g hrozinek citron rostlinný olej Postup: Candáta vykucháme omyjeme a osušíme utěrkou.  Osolíme, okořeníme pepřem, trochou strouhaného muškátového oříšku a necháme odležet tak na dvě hodinky na chladném místě. Nastrouhané jablka promícháme s nahrubo nastrouhanými ořechy a hrozinkami. Odleženého candáta naplníme směsí a zašijeme,...

19. 11. 2011 | Candát pečený s bylinkovým máslem

Suroviny: Candát do 1 kg citron kopr bylinkové másl sůl pepř citrónová šťáva zeleninový vývar celý pepř nové koření, Bylinkové máslo: 5 lžic másla, nadrobno nasekaná petrželová nať, nasekaný čerstvý kopr, máslo rozpustíme a smícháme s nadrobno nasekanou petrželovou natí a koprem. Postup: Candáta vykucháme, očistíme, vymyjeme a dáme celého péct do trouby asi na 20 minut. Po 20 minutách candáta pokapeme citrónovou šťávou,  podlijeme...

19. 11. 2011 | Candát na žampionech

Suroviny: 800 g candáta 200 g žampiónů 0.2 l vína drůbeží vývar lžička másla sůl pepř citrónová šťáva rostlinný ole 4 mladé cibulky petrželová nať Postup: Porce candáta stáhneme z kůže, nasolíme okořeníme pepřem, pokapeme citrónovou šťávou a necháme na dvě hodinky odležet v chladničce. Na plátky nakrájené žampióny zpěníme na oleji, přidáme nadrobno nasekanou petrželovou nať a nakrájené cibulky. Vložíme odležené porce candáta...

19. 11. 2011 | Pečený candát se slaninou

Suroviny: candát sůl koření pochoutková smetana hladká mouka anglická slanina         Postup přípravy: Vykuchaného a očištěného candáta nasolíme a okořeníme. Od hlavy až k ocasu uděláme každých 5 cm zářezy. Do zářezů vložíme plátek anglické slaniny. Na vymazaný plech uděláme ze špejlí mřížku, na kterou položíme na břicho candáta, dáme ho péct do trouby asi na 20 minut. Candáta po 20 min. vyjmeme a polejeme pochoutkovou...

19. 11. 2011 | Štika na smetaně

Postup: Středně velkou štiku asi 1,5 kg naporcujeme na podkůvky, nasolíme, trochu opepříme a zakapeme citrónem. Ale s citrónem pozor, aby při pomalém postupu vaření nesrazila čerstvá šlehačka. Odleželé porce opečeme na másle dáme stranou do vyhřáté mísy, přikryjeme talířem a dáme do utěrky, aby maso nevychladlo. Do 1 litrové šlehačky rozmícháme 2 lžičky hl. mouky a vlijeme za stálého míchání do výpeku. Krátce počkáme, až omáčka zkrémovatí, a ihned ji...

19. 11. 2011 | Pečená štika

Suroviny: -800 g podkov ze štiky -sůl -100 g másla -1 vejce -80 g strouhanky. Postup: podkovy omyjeme, osušíme a osolíme. Z másla odkrojíme asi25 g a vymažeme jim zapékací misku. Do ní potom naskládáme porce štiky. V jiné nádobě si rozšleháme vejce a rybí maso jim přelijeme. Celý povrch a podkovy posypeme slabou vrstvou strouhanky. Zbylé máslo nakrájíme na tenké plátky a rozložíme je na strouhanku. Pečeme v předehřáté troubě na 190°C asi 40 minut. Štika...
 


 
 
 
 

Osobní účet

 Zůstat přihlášen(a) Zapomenuté heslo?
Nemáte ještě svůj účet? Zaregistrujte se