• Sumčák největší
Youtube kanál nachytano.cz Nachytano.cz na Facebooku TSS kanál nachytano.cz

Rybí saláty a zavináče

19. 11. 2011 | Zavináče ze sledě.

 Suroviny:     * 200 ml vody     * 300 ml octa     * 8 zrnek celého pepře     * 2 bobkové listy     * sůl     * cukr     * 8 sleďů     * 1 cibule     * 200 g kysaného zelí     * 1 malá červená paprika     * 2 kyselé okurky     * kopr     Postup: Připravíme si nálev z vody a...

19. 11. 2011 | Pochoutkový rybí salát

Suroviny:         - 500 ml majonézy       - 1 kg cejna       - 1l octa       - cukr moučka       - 1 - 2 sklenice zeleniny kunovjanka       - mletý černý pepř       - 1 kg cibule       - 1l voda       - sůl       - smetana ke...

19. 11. 2011 | Jednoduchy rybí salát

Suroviny: - 4-5 rybích filet - hladka mouka na obalení - sůl - hlávka salátu - 1-2 papriky - 1-2 rajské jablíčka - 1/2 salatové okurky - 1 Mozarella - 2-3 PL kyselé smetany - 2-3 cl citronové štávy - 2 PL olivového oleje Postup: Ryby umyjeme a osušíme, nasolime a obalíme v mouce. Opražíme na oleji dozlata, vybereme a nalámeme na menší kusy. Zelenimu nakrajíme na kusy a dáme do velké salatové mísy, přidáme na kostky nakrájenou Mozarellu, zakysanou smetanu,...

19. 11. 2011 | Rybí salát s fazolemi

Suroviny: -1 plechovka červených fazolí nebo 300 g vařených -300 g ryb (herinků) -1 velká cibule -3 rajská jablíčka -1 velké jablko -šťáva z půlky citrónu -trochu kopru a zelené petrželky -3 kyselé okurky -3 lžíce vinného octa Marináda: -4 lžíce kysané smetany -3 lžíce majonézy -1 lžička pikantní hořčice -2 lžíce octa -sůl -bílý pepř -trochu cukru -půl svazku zelené petrželky Příprava: Rajčata krátce ponoříme do vařící vody,...

19. 11. 2011 | Zavináče

Suroviny: -1 kg malých plevelných rybiček -sůl -ocet -cukr -cibule -kořenová zelenina -bobkový list -nové koření -celý černý pepř Postup: Z ryb odstraníme šupiny, vykucháme a důkladně opláchneme vodou. Hlavy a ploutve zatím ponecháme, odstraníme je později. Potom ryby nasolíme. Solíme o něco málo víc, než při kuchyňské úpravě. Nasolené ryby vložíme do plastové dózy, uzavřeme a necháme v chladnu proležet 3 - 4 dny. Po odležení ryby důkladně...

19. 11. 2011 | Sladkokyselá rybí směs

Suroviny: -1/2 kg rybího filé -2 lžíce octa, sůl -1 lžíce sojové omáčky -3 velké mrkve, 2 cibule -30 dkg hrášku -2 lžíce rajčatového kečupu -1 lžíce škrobové moučky -1/2 lžičky cukru -mletý zázvor -mletý pepř -olej na smažení Postup: Rybí filé nakrájíme na kostky, osolíme je a pokapeme octem a sójovou omáčkou. Cibuli a mrkev nakrájíme na plátky a osmahneme na oleji. Na jiné pánvi osmažíme rybu a přidáme ji k zelenině. Opepříme,...

19. 11. 2011 | Těstovinový salát s tuňákem 2

Suroviny: -1 balíček těstovin (nejlépe vrtulky - torti)- -2 velké plechovky tuňáka nebo 4 malé (nejlépe Rio di Mare v olivovém oleji)- -4 rajčata- -2 papriky (ideálně různě barevné)- -salátová okurka- -150 g balkánského sýru- -2 velké cibule- -provensálské koření- -sůl- -olivový olej- Postup: Těstoviny dáme vařit a mezitím si nakrájíme na drobno zeleninu. Do větší mísy vsypeme uvařené vodou propláchnuté těstoviny, přidáme zeleninu, tuňáka, na...

19. 11. 2011 | Těstovinový salát s tuňákem

Suroviny: -200 g těstovin- -100 g tuňáka v olivovém oleji- -1 červená paprika- -půl menší hlávky čínského zelí- -100 g tvrdého sýra- -150 g bílého jogurtu- -sůl- -pepř- -1 lžíce citronové šťávy- Postup: Těstoviny uvaříme podle návodu na sáčku, zcedíme a propláchneme studenou vodou. Tuňáka vysypeme z plechovky i s olejem a vidličkou rozmělníme na kousky. Papriku a sýr nakrájíme na kostičky, zelí na nudličky. Společně s těstovinami přidáme do...

19. 11. 2011 | Ledový salát s tuňákem

Suroviny: -1 ledový salát- -2 konzervy tuňáka- -1 červená paprika- -cherry rajčata- -zelené i černé olivy- -3 lžíce olivového oleje- -2 lžíce balzamikového octa- -bazalka- -tymián- -provensálské koření- Postup: Ledový salát opereme, natrháme na kousky, poklademe okapanými kousky tuňáka, na kostičky nakrájenou paprikou, olivami a rozpůlenými rajčaty. Ve sklenici smícháme balzamikový ocet, olej a provensálské koření a touto zálivkou salát polijeme....

19. 11. 2011 | Pestrý salát s tuňákem

Suroviny: -cibule 1 ks- -těstoviny 200 g- -rajské jablíčko 3 ks- -citron 1/2 ks- -červená paprika 1 ks- -salátová okurka 1 - 2 ks- -tuňák ve vlastní šťávě 1 plechovka- -olivový olej 1 lžička- -žlutá paprika 1 ks- podle chuti: -kukuřice- -oregáno (italské bylinky)- -majonéza (jogurt)- Postup: Těstoviny vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme doměkka. Scedíme a necháme vychladnout. Papriku a rajčata omyjeme, vyjmeme jadřince a nakrájíme. Okurek...
 


 
 
 
 

Osobní účet

 Zůstat přihlášen(a) Zapomenuté heslo?
Nemáte ještě svůj účet? Zaregistrujte se