• Sumčák největší
Youtube kanál nachytano.cz Nachytano.cz na Facebooku TSS kanál nachytano.cz

Rybí karbanátky a salámy

19. 11. 2011 | Rybí karbanátky se sýrem

Suroviny: -rybí filé 30 dkg -8 dkg eidamu -koření na ryby -vejce -půl citronu -strouhanka Postup: Filé necháme rozmrazit,nakrájíme na malé kousky,zakapeme šťávou z citronu, nastrouháme sýr, přidáme vajíčko, koření na ryby a asi dvě hrsti strouhanky. Uděláme karbanátky a obalíme ve strouhance, dáme smažit.

19. 11. 2011 | Tuňákové karbanátky

Suroviny: -10 slaných krekrů- -200 g sterilované kukuřice- -1 malá cibule- -6 lžic majonézy- -šťáva z půlky citrónu- -100 g mraženého hrášku- -400 g konzervovaného tuňáka- -1 lžíce slunečnicového oleje- -sůl a pepř- Příprava: Krekry nahrubo rozlámeme, vsypeme do kuchyňského robou i s kukuřicí a rozmixujeme na hrubší směs, kterou přendáme do mísy, vmícháme cibuli, majonézu a citrónovou šťávu a vše důkladně promícháme. Přidáme hrášek a...

19. 11. 2011 | Rybí karbanátky s bylinkami

Suroviny: -1 tvrdá žemle- -750 g rybího filé- -2 cibule- -1 lžíce másla- -2 lžíce sekané petrželky- -1 lžíce sekané meduňky- -1 vejce- -sůl- -pepř- -mletý zázvor- -strouhanka- -olej na smažení- Postup: Žemli namočíme do vody, vymačkáme a umeleme společně s rybím masem. Oloupané cibule nadrobno nasekáme a zpě­níme na rozehřátém másle, přidáme nasekané bylinky. Dáme vychladnout a přidáme spolu s vejcem do mletého rybího masa, osolíme,...

19. 11. 2011 | Rybí karbanátky trochu jinak

Suroviny: -500 g ryb- -2 rohlíky- -2 vejce- -30 g slaniny- -1 cibule- -hl. mouka- -strouhanka- -olej- -sůl- -pepř- -mletá paprika- -muškátový oříšek- Postup: Cibuli usmažíme na oleji spolu se slaninou. Vložíme do mísy k nadrobno nakrájeným rohlíkům a smícháme. Přidáme předem povařenou (dušenou) rybu nasekanou na drobno, 2 vejce, podle potřeby mouku a strouhanku a koření dle chuti.Těsto musí držet pohromadě aby se karbanátky...

19. 11. 2011 | Rybí karbanátky z tresky

Suroviny: -500 g filetů z tresky- -3 plátky toastového chleba- -100 ml smetany- -1 svazeček koriandru- -šťáva z 1 limetky- -30 g zázvoru- -1 vejce- -1 žloutek- -1 zralé mango- -2 lžíce oleje- -50 g másla- -1 lžíce červeného pepře- -2 lžíce malinového octa- -sůl- -pepř- Postup: Toastový chléb nakrájejte na kostičky a zalijte smetanou. Koriandr nasekejte nahrubo, zázvor oloupejte a prolisujte lisem na česnek. Filety nakrájejte na kostičky a rozdrťte v...

19. 11. 2011 | Rybí karbanátky na zelenině

Suroviny: -700 g rybího filé- -4 cibule- -2 stroužky česneku- -1 svazek petrželky- -4 krajíce staršího bílého chleba- -200 ml vlažného mléka- -sůl- -pepř- -2 vejce- -700 g bílého zelí- -2 mrkve- -2 vodnice- -8 lžic oleje- -2 lžíce rajského protlaku- -1 lžička sušeného tymiánu- Postup: Filé omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky. Chléb namočíme do mléka. Promícháme polovinu nakrájené cibule, nasekaný česnek, petrželku, sůl a pepř,...

19. 11. 2011 | Karbanátky z vařených brambor a rybího filé

Suroviny: -tuk na smažení- -máslo 50 g- -vařené brambory 300 g- -vejce 2 ks- -rybí filé 300 g- podle chuti: -sůl- -mletý pepř- podle potřeby: -strouhanka- Postup: Vařené brambory oloupeme a jemně nastrouháme. Rybí filé umeleme. Nastrouhané brambory smícháme s umletým rybím masem, přidáme vejce, sůl, pepř a aby se nám se směsí lépe pracovalo, přidáme potřebné množství strouhanky. Z hmoty tvoříme malé karbanátky, které smažíme z obou stran na...

19. 11. 2011 | Nakládané rybí karbanátky

Suroviny: -1 kg malých bílých plevelných ryb (plotice,ouklej, cejn, apod.)- -1 kg bůčku- -5 vajec- -strouhanka- -cibule- -sůl- -pepř- -majoránka- -drcený kmín- nálev: -klasický nálev na okurky podle chuti- Příprava: Ryby očistíme a vykucháme, odřízneme hlavy a celé i s kostmi pomeleme na paštikové šajbě (řezné desce), nejlépe třikrát po sobě. (Třikrát proto, že stejně pak nikdo nevydrží tu vůni a chuť, tak aby kostičky tolik nevadily). Potom...

19. 11. 2011 | Rybí karbanátky 3

Rybí karbanátky zapečení se žampiony a vinnou omáčkou. Je to veliká delikatesa! Suroviny: -víno bílé 125 ml- -cibule 2 ks- -olej -maso rybí 500 g- -žampióny 250 g- -vejce 3 ks- -sýr strouhaný- -solamyl 2 lžičky- -oříšek muškátový- -smetana 125 ml- -sůl- -pepř mletý- -máslo- Postup: Do mletého rybího masa vmícháme nakrájenou cibuli a tři bílky. Směs dobře promícháme, dochutíme a tvarujeme karbanátky, které usmažíme na tuku dozlatova. Potom...

19. 11. 2011 | Maďarské rybí karbanátky

Kapří karbanátky jsou tradičním maďarským předkrmem podávaným již v 17. století, a jak je vidět, svoji popularitu si udržel dodnes. Zkuste vyměnit českou klasiku masových karbanátků za klasiku maďarskou. Určitě vás nezklame. Suroviny: -400 g kapra filet bez kostí (nahradit můžete i filé z tresky)- -1 rohlík- -50 ml mléka- -1 hrst jemně sekané petrželové natě- -sůl- -čerstvě mletý černý pepř- trojobal: -100 g hladké mouky- -2 vejce- -250 g...
 


 
 
 
 

Osobní účet

 Zůstat přihlášen(a) Zapomenuté heslo?
Nemáte ještě svůj účet? Zaregistrujte se