• Sumčák největší
Youtube kanál nachytano.cz Nachytano.cz na Facebooku TSS kanál nachytano.cz
Seznam témat »

Výroba domácího boilies

  • cadox fishing
25. 05. 2011

 Video pocházející od slovenského Nikl teamu vám pomůže při vašich pokusech s domácí výrobou boilies. Samozřejmě že ne každý, má doma všechny potřebné stroje na výrobu. Ale jde to i za pomoci běžně dostupných domácích kuchyňských pomocníků a jedinou věc kterou si budete muset pořídit nebo zapůjčit bude rollbal. Ale i bez něho se dá domácí boilies vyrobit. Receptů na výrobu najdete na webech velkou spoustu a dohromady s videoukázkou již bude hračka si to své boilies doma udělat sami. Navíc tímto způsobem můžete mnohdy ušetřit celkem slušné finance. Podle videa si krok za krokem ihned můžete začít se svou domácí výrobou.



 

 


Hodnocení článku:

       Počet hlasů: 1

Mohlo by vás také zajímat:

Diskuze ke článku


   

Nahrávejte prosím obrázky o maximální velikosti 3 MB (každá)
Vkládejte odkaz z adresové řádky prohlížeče

 
 
26. 02. 2013, 19:44

peter

, pete.kovacic@gmail.com

Dobrý den mohli by ste mi prezradit aku suchu zložku se pridali boilies.Vopred dakujem.

>> Reagovat
03. 03. 2013, 20:12

Milhaus reaguje na peter

, miky13@seznam.cz

Pevná složka je mix rostlinných mouček a mletých ptačích zobů, která nemusí příliš oplývat výživností. Její hlavní úloha je vyplnit objem ve směsi, stát se nosičem aktivních složek, podporovat trávení ryby, zajistit optimální strukturu a hlavně nebýt příliš nákladná. Optimální je 40-60% objemové složky, která má převážně původ v mletém ptačím zobu, vaječném zobu, mleté řepce, mletém konopí, pšeničných klíčcích, různých moukách atd. Do objemové směsi lze přidat do 5% větších částic jako len, sezam atd.
Další součástí suché směsi bývají často rybí moučky a živočišné moučky. Na trhu je výběr velkého množství různých mouček, často s divokými názvy jako moučky olihňové, mušlové, huňáčkové, tuňákové, lososové, atd. Tyto se liší strukturou, soudržností, vůní, chutí a hlavně cenou. Je rozhodně lepší koupit moučky kvalitnější. Určitě však není ale nutné dát do kila suché směsi celé půlkilové balení mušlové moučky o ceně přes 150kč.Existují tzv. předtrávené moučky, velmi jemné struktury, které jsou navíc rozpustné. Kulička ve vodě tedy postupně vypouští drobné voňavé částečky.
Do suché lze přidat rovněž speciální přísady obsahující mléčné proteiny. Jedná se o laktalbumin, kasein, albumin, ruzné kaseináty atd. Pro jejich vysokou cenu a ultrajemnou strukturu postačí do 10% (pokud se nejedná o speciální proteinové boilie).

>> Reagovat


 
 
 
 

Osobní účet

 Zůstat přihlášen(a) Zapomenuté heslo?
Nemáte ještě svůj účet? Zaregistrujte se