• Sumčák největší
Youtube kanál nachytano.cz Nachytano.cz na Facebooku TSS kanál nachytano.cz
Seznam témat »

Úprava tygřích ořechů podle Karla Nikla

  • cadox fishing
22. 03. 2010

 Mnoho rybářů se domnívá, že tygří ořechy je nutné vařit, stejně jako kupříkladu kukuřici nebo jiný partikl. V případě tygřích ořechů to však není nutné. Naopak! Když kapři najdou správně naložené tygří ořechy, při „louskání" je mnohem lépe slyšet křupání, které láká další a další kapry. Vařené ořechy prostě tak dobře nekřupou.

Příprava:

Tygří ořechy je potřeba vložit do správné nádoby tak, aby byly max. do tří čvrtin její výšky. Poté se zasypou cukrem (0,5 - 1kg cukru na 1kg ořechů), nebo se zalijí melasou (100 - 200 ml/kg ořechů). Přidejte i vaši oblíbenou esenci, asi tak 1-5 ml na kilogram ořechů. Poté vše zalijte vodou. Může být vlažná, aby se sladidla lépe rozpustila. Důležité je, aby ořechy byly zcela potopené v nálevu. Po 4 - 5 dnech se ořechy „nacucají" a můžete je začít používat. Takto naložené je můžete mít k dispozici měsíc i déle. Nezapomeňte však, že musí být stále potopené. Když použijete méně cukru, po 14 dnech se na hladině utvoří bílí povlak. není to na škodu. jsou to kvasinky,které vznikají při fermentaci a pak vyplouvají na povrch.


Pokud se Vám článek líbil, podpořte ho prosím svým laikem, případně ohodnoťte hvězdičkou. Uvítáme především komentáře k rozvinutí diskuzí s vašimi názory a zkušenostmi k danému tématu. Registrace k psaní komentářů není nutná.
    


Hodnocení článku:

       Počet hlasů: 16

Mohlo by vás také zajímat:

Diskuze ke článku


   

Nahrávejte prosím obrázky o maximální velikosti 3 MB (každá)
Vkládejte odkaz z adresové řádky prohlížeče

 
 
Zatím nebyl vložen žádný příspěvek.


 
 
 
 

Osobní účet

 Zůstat přihlášen(a) Zapomenuté heslo?
Nemáte ještě svůj účet? Zaregistrujte se